'Impact Met je hart', zo luidt het veelzeggende adagium van stichting 'Met je hart', die zich de trotse winnaar mag noemen van 'Het Appeltje van Oranje 2019'. Tijdens de jaarlijkse 'EET met je hart'-campagne in november en december besteedt de stichting, in samenwerking met deelnemende restaurants in diverse gemeenten, extra aandacht aan eenzame ouderen, waarbij zij ook anderen wil inspireren in actie te komen. Het Zeister restaurant Taste deed mee.

Publicatie Nieuwsbode Zeist
Zeist, 25 november 2020

JVS 2680 LRGreet van Dalen en haar onvermoeibare team van 17 vrijwilligers zet zich vanuit de stichting in voor de eenzame medemens in Zeist. Het gaat daarbij vooral om alleenwonende, vaak kwetsbare ouderen die gevoelens van eenzaamheid ervaren, veelal omdat zij zonder hulp moeilijk hun huis uit komen, aldus Van Dalen.

"Stichting Met je hart probeert deze mensen een hart onder de riem te steken door contact met ze te houden en ze zo nu en dan te bezoeken", zegt Van Dalen. "Onze vrijwilligers nemen daarbij alle tijd, wat erg op prijs wordt gesteld in een maatschappij waar alles doorgaans juist strak is gereguleerd en aan strikte tijden gebonden. Vooral in deze ongekend moeilijke periode door de coronapandemie is extra aandacht voor de oudere, alleenwonende medemens cruciaal!"
Naast het voeren van een persoonlijk gesprek over van alles en nog wat, brengt Met je hart ook mensen met elkaar in contact door ontmoetingen te organiseren, waarbij oude herinneringen kunnen worden gedeeld. Van Dalen: "Verbinden, ontmoeten, luisteren en af en toe een aardigheid, dat is waar onze stichting voor staat, waarbij we geweldig worden ondersteund van buitenaf. Mede dankzij de inzet van restaurants en hun gasten, bedrijven, scholen, organisaties en vrijwilligers doen ouderen weer mee in de gemeente Zeist."

Een mooi voorbeeld van zo'n aardigheid is het rondbrengen van gratis maaltijden, in dit geval verzorgd door restaurant Taste aan de Zeister Slotlaan. Taste, dat onlangs ook al in het nieuws was met het bezorgen van een enorme pan versgemaakte erwtensoep bij Hand-Mate, zette ditmaal haar keukenbrigade in ter bereiding van een traditionele, smeuiige hutspot met spekkies, dikke jus en sappige worst. Samen met chef Pascal bereidde Taste-gastvrouw Hakima tientallen ruime porties van deze oer-Hollandse lekkernij die vervolgens her en der werden thuisbezorgd door het gemondkapte vrijwilligersteam van EET Met je hart.


Voor meer informatie en foto's:
www.metjehart.nl 

 

Taste BV
Slotlaan 278
3701 GW  Zeist

Openingstijden
zo t/m wo: 10.00 - 18.00u
do t/m za: 10.00 - 00.00u